Схема «друг просить в борг у месенджері»: як не втрапити у пастку та не стати таким другом

Впевнені, що про схему «друг просить в борг у месенджері» вже знають всі. Й у випадку, якщо у соцмережі прийшло повідомлення: «Привіт! Позич, будь ласка, гроші на кілька днів», перш ніж допомогти, варто переконатися, що це пише не шахрай. 

Раніше поліція розповідала, що варто перетелефонувати другу за номером, який ти точно знаєш, а не за тим, що вказаний на сторінці в соцмережах, адже якщо шахрай зламав сторінку, то міг змінити номер телефону в профілі.

Якщо можливості подзвонити немає, чи можливо ви давно не спілкувалися і немає номеру телефону, тоді запитай друга те, що може знати лише він. Таке питання одразу викриє шахрая.

Ще можна написати спільним друзям в соцмережах і запитати чи не отримували вони подібних повідомлень. Шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку на всіх підписників зламаної сторінки.

Сподіваємось що все описане вище ти вже знаєш, тому читай далі. Кілька порад як не стати цим “ДРУГОМ” який просить гроші.

Аби захистити свої акаунти від можливого зламу варто створювати надійні, складні паролі та не використовувати однаковий пароль для кількох ресурсів.

Пароль має містити не менше 8 символів, літери, цифри та спеціальні символи, а також не містити персональних даних. Варто періодично змінювати паролі до облікових записів та на електронних поштових скриньках.

Також радимо вмикати двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість. Тоді для входу до акаунту, крім логіну та паролю, потрібно ввести код-підтвердження, що приходить на телефон, електронну скриньку або у відповідний додаток.

І ще одне, не переходь за сумнівними гіперпосиланнями, навіть якщо вони надійшли у листі від друга.Пам’ятай, що його акаунти могли зламати і розсилати з них посилання, за якими ховається вірус або фішинговий ресурс.



Переглядів: 509
Поширень: 0

Останні новини