Керамічна майстерня Вінницького палацу: гурток кераміки та гончарства запрошує долучитись до творчих занять

Вінницький Палац дітей та юнацтва надає можливість дітям та молоді безкоштовно приймати участь у гуртку кераміки та гончарства. Започаткований у 1969 році, гурток активно працює і досі. Педагоги разом з учасниками освоюють різноманітні техніки роботи з глиною. Вони також досліджують культурні особливості кераміки різних регіонів України та глибше входять в спадковість свого рідного краю, - підкреслює міська рада.

Ліплення простих фігурок, виготовлення свистунців і об'ємних виробів з глини - це перші кроки в світі гончарного мистецтва для молодих учасників гуртка. А вироби, створені більш досвідченими учасниками, такі як гончарні вироби з нефарбованої глини та керамічний посуд з традиційними орнаментами, завжди прикрашають будь-яку виставку та отримують визнання.

Нещодавно вихованці гуртка стали багаторазовими переможцями та учасниками конкурсів, таких як "Поділля. Творчість. Діти", "Український сувенір", "Опішне" (Міжнародний молодіжний фестиваль) та "Шешори" (фестиваль народних ремесел). Також вони взяли участь у обласному конкурсі декоративно-ужиткового мистецтва "Знай і люби свій край".

Учасниками гуртка можуть стати діти віком від чотирьох років. Керівницею гуртка є Вікторія Олександрівна Бондар, яка підкреслює важливість індивідуального підходу до кожного учасника, що сприяє їхньому успіху у навчанні та розкриттю творчого потенціалу.

“Якщо ваша малеча цінує українське народне мистецтво, мріє зберегти та відродити традиції гончарства, полюбляє створювати керамічні іграшки, ми радо зустрінемо їх на заняттях нашого гуртка”, – зазначила Вікторія Бондар.



Переглядів: 516
Поширень: 0

Останні новини