У ліцеї на Вінниччині виготовлено понад 7 тисяч свічок для захисників

Вже понад сім тисяч окопних свічок було виготовлено учнями другого ліцею, в місті Липовець, для захисників з моменту початку повномасштабного вторгнення. Вчителька історії, Євгенія Марчук, розповіла про це Суспільному та поділилася інформацією про діяльність волонтерського осередку в ліцеї. Учні працюють над свічками після уроків та вихідних, і зараз знову розпочали активну діяльність після канікул. Для виготовлення свічок вони скручують картон у форму "равлика" та розміщують їх у бляшаних банках. Воск та парафін додають вдома, адже це безпечніше. Свічки залишаються вистигати протягом ночі. Тривалість горіння свічки – від 2,5 до 8 годин.

"Свічки важать 80 грамів, коли їх залити воском, парафіном. Коли сильні морози – запити на більші свічки, в баночках від кукурудзи, тушкованки. Найбільша свічка – грамів шістсот – шістсот п'ятдесят. Потреба в парафіні і воску величезна. За вечір можна сплавити мішок, це десь двадцять – двадцять п'ять кілограмів", – розповідає Євгенія Марчук.

"Щоб воїни в окопах могли зігрітись, нагріти їсти. Вони добре горять, їх заливають парафіном воском. Хочу скоріше перемоги, щоб не ходити по підвалах і не мучитись", –говорить 10-класник Олександр Цюпа.

"Ми з однокласниками приходимо часто, крутимо свічки, робимо браслети. Намагаємось робити чим побільше, щоб допомогти, тому що це важливо", – говорить учениця Дар’я Кардінал.

Десятикласниця Анастасія Дяченко каже, що найбільше на роботу надихають фотозвіти від військових: "Дуже мотивує. Дійсно, як вони виставляють. Класно".

Працюватимуть й допомагатимуть військовим, кажуть учні та викладачі ліцею, до перемоги.



Переглядів: 664
Поширень: 0

Останні новини