Як вибрати теплову гармату

Теплові гармати є відносно новим видом техніки, призначеної для обігрівання приміщень. Проте це не заважає їм користуватися великим попитом серед покупців. На ринку представлено великий асортимент гармат, недосвідченому користувачеві може бути складно зробити правильний вибір. Тому варто попередньо ознайомитися з принципом роботи цього агрегату та визначити ключові параметри вибору. 

Принцип роботи 

Висока популярність цього агрегата викликана його можливістю дуже швидко обігрівати навіть просторі приміщення або висушувати великі площі поверхні. Для чіткого дотримання технології монтажу натяжних стель потрібно купити теплову гармату. Корисним буде пристрій і під час проведення інших ремонтних чи оздоблювальних робіт.

Це цікаво: назва «теплова гармата» пов'язана з тим, що зовнішньо пристрій дуже схожий на військову гармату. Проте служить він виключно в мирних цілях та активно використовується українцями в роботі та побуті. 

Всередині агрегату розташований потужний нагрівальний елемент, який здатний сильно нагрівати повітря за лічені секунди. За швидке розповсюдження тепла в приміщенні відповідає вентилятор високої потужності.

Корпус завжди виготовляють із міцного металу, оскільки він під час роботи буде весь час піддаватися впливу високих температур. Повітря, перед тим як потрапити в зону обігрівання, проходить через спеціальні фільтри, тому додатковою функцією теплової гармати є його очистка від пилу та механічних домішок. 

Основні різновиди 

    Теплові гармати, що працюють від електроенергії (220 або 380В). Потужність таких агрегатів коливається в межах від 1,5 до 50 кВт, що дає змогу підібрати варіант, який буде чітко відповідати потребам користувача. Такі електроприлади можуть використовуватися для обігрівання житлових та промислових приміщень. 
    Дизельні пристрої можуть бути прямого та непрямого нагрівання. За прямого — у повітря потрапляють вихлопні гази та продукти згоряння палива, тому використовувати гармату можна лише на відкритому повітрі. Агрегати непрямого типу нагрівання призначені для використання в приміщеннях. 
    Газові теплові гармати в процесі роботи не виділяють шкідливих речовин, тому мають менше обмежень для використання. Найчастіше їх застосовують для обігрівання великих теплиць чи місць громадського користування. 

Деякі моделі мають режим вентиляції без підігрівання: завдяки цьому вони забезпечують відмінну циркуляцію повітря в приміщення, не підігріваючи його. 

Електричні теплові гармати відрізняються невеликими габаритами, мобільністю та призначені для використання в житлових приміщеннях. Дизельні чи газові агрегати більш потужні та можуть працювати навіть за відключення електроенергії. Вибирати відповідну модель потрібно спираючись на власні потреби та враховуючи, у яких умовах та для яких цілей слугуватиме пристрій.


Переглядів: 578
Поширень: 0

Останні новини