Загинув актор, який зіграв Дамблдора у фільмі "Гаррі Поттер" - Майкл Гембон

Британський актор Сер Майкл Гембон, відомий своєю роллю професора Альбуса Дамблдора у фільмі про Гаррі Поттера, покинув цей світ у лікарні на 82-му році життя, як повідомила його сім'я, - пише редакція zaxid.net.

Майкл Гембон народився в Дубліні у 1940 році, і пізніше його сім'я переїхала в Англію. Його кар'єра в акторстві розпочалася з роботи монтажником декорацій у аматорському театрі, і з часом він отримав невеликі ролі в театрах Unity та Tower в Лондоні. Свій акторський дебют він зробив у невеликій ролі в постановці "Отелло". Пізніше він пройшов акторську підготовку в Королівському дворі. У початку 80-х років він був членом королівської трупи, де грав у виставах Шекспіра. Після успішної кар'єри в театрі він також розпочав кар'єру в кіно, зігравши ролі французького детектива Мегре і знявшись у фільмі "Співаючий детектив". Пізніше він отримав успіх у артхаусному фільмі Пітера Ґрінуея «Кухар, злодій, його дружина та її коханець» (1989), а також у фільмах «Сонна лощина», «Інсайдер» і «Госфорд-парк». Він зіграв професора Альбуса Дамблдора в кількох фільмах про Гаррі Поттера, перейнявши роль від Річарда Гарріса після його смерті в 2002 році.

Майкл Гембон – багаторазовий номінант премій «Еммі», «Золотий глобус», БАФТА та інших. З 1998 року – командор ордена Британської імперії. У 2020 році зазначений у списку The Irish Times як один із величніших акторів Ірландії.



Переглядів: 818
Поширень: 0

Останні новини