На Вінниччині суд виніс вирок учасникам злочинного угруповання шахраїв, які за ґратами ошукували людей по всій Україні

Троє підсудних з місць позбавлення волі телефонували до громадян та, представляючись співробітниками банку, вводили їх в оману, після чого переводили з рахунків потерпілих усі наявні кошти. Організував злочинну діяльність 41-річний житель Вінницької області, якого шість разів визнавали винуватим у вчиненні насильницьких та майнових злочинів. Востаннє його засудили у 2017 до 10 років ув’язнення за вчинення розбійного нападу.

До злочинної групи також входили ще двоє раніше неодноразово раніше судимих чоловіків: 30-річного жителя Одещини та 35-річного мешканця Хмільницького району. Загалом фігуранти шахрайським шляхом заволоділи до 200 000 гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі обласного главку поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку, Відділу поліції № 2 Вінницького районного управління поліції, оперативного відділу установи виконання покарань за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

28 вересня Вінницький міський визнав винуватими організатора та його спільників у інкримінованих їм поліцією злочинів, зокрема, ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 3 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

41-річного організатора засудили до 6 років ув’язнення з конфіскацією майна, його спільників віком 30 та 35 років до 5 років тюрми також з конфіскацією майна.



Переглядів: 995
Поширень: 0

Останні новини