Денис Косарук з Волині: юний геній з ментальної арифметики виборов перемогу на Всесвітній олімпіаді

Десятирічний школяр Денис Косарук з Волині виборов перемогу на Всесвітній олімпіаді з ментальної арифметики, яка проходила в Молдові. У своїй віковій категорії, яка охоплює віковий діапазон від 9 до 14 років, він став чемпіоном. Ментальна арифметика - це спосіб розв'язування завдань і проведення обчислень в розумі.

Редакція zaxid.net повідомляє, що олімпіада відбулася в містечку Бульбоака в Молдові та зібрала 230 учасників із 18 країн світу. Десятирічний Денис Косарук виборов перше місце та отримав кубок чемпіона в категорії від 9 до 14 років. На кожного учасника було виділено 8 хвилин на розв'язання якомога більше прикладів із ста. Кількість та точність розв'язаних завдань визначали його оцінку.

«Він займається всього півтора роки в той час, як деякі учасники мають за плечима чотири, а то й шість років навчання з ментальної арифметики. Це вражаючий результат, якому ми надзвичайно раді», – розповіла мама хлопчика Вікторія Косарук.

Денис навчається у п'ятому класі Мстишинської гімназії і, крім того, протягом понад півтора роки відвідує приватну школу, яка спеціалізується на ментальній арифметиці. Щодня він приділяє близько години на ці заняття. Надалі Денис планує стати програмістом.

Також важливо зазначити, що на Всесвітній олімпіаді з ментальної арифметики взяли участь 14 представників з Волині. З них шість школярів, а саме Христина Савич, Діана Кошатюк, Роман Сніцар, Ірина Шевченко і Даниїл Стасюк, здобули звання чемпіонів. Варто відзначити, що на цій олімпіаді саме звання чемпіона є найпрестижнішим, а після нього йдуть перші місця.

Троє учнів посіли перші місця (Володимир Савич, Кирило Савич і Давид Романчук), четверо - другі місця (Дем'ян Михайлюк, Каміла Камінська, Анастасія Бунечко і Василина Капустинська), і ще одна учениця зайняла третє місце (Богдана Драницька).



Переглядів: 662
Поширень: 0

Останні новини