Протягом служби заслужив до досятка нагород: схиливши голови, Віннниця зустрічає на щиті героя Євгена Кравцова

Сьогодні ще один синьо-жовтий прапор замайорить над свіжим могильним курганом. Місто Вінниця прощається з Євгеном Кравцовим, який віддав своє життя за незалежність України. Військовий загинув 1 жовтня на Куп’янському напрямку. Йому було всього 27 років, з яких майже 9 років він віддав боротьбі проти російських окупантів, - повідомляє міська рада.

Євген отримав численні відзнаки, такі як нагрудний знак Головнокомандувача "Срібний хрест", медаль "За оборону Авдіївки", нагрудний знак "Ветеран війни" і останній - "За військову доблесть". Загалом, протягом своєї служби Євген заслужив до десятка нагород. Це вражаюче досягнення для такої молодої людини. За його бойовими шляхами можна вивчати географію війни з 2015 року, а про його подвиги, за словами побратимів, варто знімати фільми.

Євген Кравцов народився 4 грудня 1995 року в смт Білокуракине Луганської області. Після закінчення місцевої школи, коли йому виповнилося 18 років, він відразу ж вирішив вступити на службу в армію для захисту своєї Батьківщини. Він приєднався до 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону "Едельвейс" і взяв участь у операціях у містах Авдіївка, Попасна, Бахмут та інших.

Перед початком повномасштабного вторгнення в Україну, Євген закінчив Львівську академію сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного. Він вже з перших днів був призначений на передову службу в складі 115-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Він брав участь у боях на територіях Сумщини, Донеччини, Харківщини та інших регіонах. Спочатку він служив як взводний, а пізніше його підвищили до посади ротного і заступника командира батальйону.

«Військова справа – це було його все. Він цим жив. Решту – залишав до після Перемоги. Хлопці та дівчата, з якими Євген воював, зараз мені пишуть, що дуже його поважали та любили. Він понад усе їх оберігав, намагаючись уникнути втрат серед своїх підлеглих, – розповідає сестра полеглого бійця Тетяна, яка з 2014 року мешкає з родиною та батьком у Вінниці. – Брат був найкращим, добрим та чуйним. Він не бачив свого життя ніде, окрім України – вільній, квітучій та незалежній».

Вінничани проводжатимуть Євгена Кравцова об 11:20 живим коридором від перехрестя вулиць Пирогова – Д. Галицького до Електромережі. Чин поховання воїна відбудеться на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Початок о 12:00 год.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 652
Поширень: 0

Останні новини