Уряд України вводить 15-річні обмеження на землі біля Каховського водосховища

Уряд України приймає рішення про введення обмежень на передачу, володіння або зміну призначення земель, які розташовані у межах Каховського водосховища, на протязі 15 років.  Важливо зазначити, що є винятки з цих обмежень,- пише редакція РБК-Україна.

"Єдині виключення, які дозволені - це зміни з метою відновлення водосховища та здійснення заходів з охорони земель", - зазначає Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр підкреслив, що дуже важливо, щоб протягом цього 15-річного періоду земельні ділянки під Каховським водосховищем не підлягали зміні їхнього призначення.

"Тому встановлюємо такі заборони, і тим самим готуємо фундамент для відновлення водосховища та ГЕС", - пояснив він.

Також буде виділено додаткову суму в розмірі 335 мільйонів гривень для Херсонської області з метою проведення подальших робіт щодо відновлення наслідків підриву греблі російськими окупантами та затоплення цього регіону.

"Зокрема, 187 млн грн спрямовуємо Херсонщині на першочергове відновлення об'єктів водо- й теплопостачання. Ще 148 млн грн - на інші завдання, зокрема ремонт доріг у Херсоні, які необхідні для нормального функціонування міста", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що російські військові вчинили підрив греблі Каховської гідроелектростанції в Херсонській області 6 червня. Це призвело до затоплення частини територій Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей. За даними Київської школи економіки, прямі збитки, завдані цим підривом, оцінюються як мінімум у 2 мільярди доларів. За інформацією Національного банку України, підрив греблі Каховської ГЕС має серйозні гуманітарні та екологічні наслідки як для постраждалого регіону, так і для сусідніх територій.



Переглядів: 553
Поширень: 0

Останні новини