Німеччина розглядає зміни в фінансовій підтримці українських біженців: що відомо?

Представники округів Німеччини висловлюють бажання зменшити фінансову допомогу майбутнім українським біженцям.

 У Німеччині стверджують, що збільшення кількості біженців з України призвело до перевантаження системи, і пропонують перехід від грошової допомоги до надання необхідних ресурсів у натуральній формі, а також встановлення обов'язкових вимог щодо працевлаштування для біженців, - повідомляє ТСН.

"Біженці з України, які вперше приїхали до Німеччини, більше не мають отримувати негайні пільги за громадянством, а замість цього мають отримувати пільги відповідно до Закону про пільги для осіб, які шукають притулку", — заявив голова окружної ради Райнхард Загер.

У той же час, Тарек Алаовс, представник організації Pro Asyl, який спеціалізується на політиці стосовно біженців, вважає, що ця вимога є недосяжною. За його думкою, це призведе до створення двокласового суспільства для українських біженців і порушить принцип юридичної рівності.

"Усі біженці з України отримали однаковий статус захисту, оскільки вони втекли з тих самих причин. Не може бути ніякого крайнього терміну, який це змінить", - сказав він.

Експерт з міграції Герберт Брюкер підкреслює, що рівень пільг для біженців не може бути змінений в довільний спосіб.

"Конституційний суд передбачає, що прожитковий мінімум має бути гарантований", - сказав він.



Переглядів: 970
Поширень: 0

Останні новини