Посол України в Ізраїлі розповів про можливість евакуації українців

Зараз немає можливості організувати евакуацію громадян України з Ізраїлю через атаки, які здійснює група ХАМАС. Однак можливо, ізраїльські військові зможуть вирішити цю ситуацію до кінця дня. Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що отримуються запити від громадян України як з боку Ізраїлю, так і з боку Палестини. Він також нагадав, що близько 1000 українців проживають у Секторі Газа і перебувають на консульському обліку, - повідомляє РБК-Україна.

Кілька сімей також звернулися до дипломатів, оскільки їхні рейси з Ізраїлю були скасовані, і вони відчувають страх повертатися до південних районів. Зараз їм забезпечили проживання у готелях у місті Тель-Авів.

"Технічної можливості у нас евакуювати людей немає. Тому, як раніше сказав президент, і посольство з цього приводу давало широкий коментар, люди повинні знаходитися в максимально безпечних місцях, слухати команди, які надходять від місцевого уряду і чітко їх дотримуватися", - додав Корнійчук.

Він також виразив надію, що влада Ізраїлю зможе взяти ситуацію під контроль до вечора.

Нагадаємо, сьогодні було повідомлено про атаки ХАМАСу на Ізраїль, і на щастя, серед жертв не було громадян України. Проте українців просять слідкувати за оновленнями на сайті командування внутрішнього фронту армії оборони Ізраїлю.



Переглядів: 1172
Поширень: 0

Останні новини