Україні дедалі важче отримувати фінансову підтримку від партнерів

Україні стає дедалі важче отримати фінансову підтримку, оскільки увага офіційних осіб у ключових країнах-донорах зосереджується на майбутніх виборах у США та ЄС. Крім того, у світі зростає геополітична напруженість.

Про це в інтерв’ю Reuters розповів міністр фінансів України Сергій Марченко.

"Я бачу велику втому серед наших партнерів, вони хотіли б забути про війну, але війна триває, повномасштабна", — сказав Марченко в кулуарах Міжнародного валютного фонду (МВФ) під час засідання Світового банку в Марракеші.

За його словами, Україна нині докладає вдвічі більше зусиль, щоб переконати партнерів надати підтримку, порівняно з останніми щорічними зустрічами у квітні.

Зазначається, що оскільки війна з Росією триває, Україні потрібно отримати фінансову підтримку Заходу, щоб покрити дефіцит бюджету розміром 43 мільярди доларів у 2024 році. Переговори цього тижня були затьмарені конфліктом між Ізраїлем і ХАМАС, який спалахнув саме тоді, коли делегати прямували до Марракеша.

Міністр Марченко додав, що "геополітичні зміни та внутрішній політичний контекст у різних країнах" зменшують бажання урядів підтримувати Україну. При цьому він згадав про вибори, заплановані в США та Європейському Союзі у 2024 році.



Переглядів: 524
Поширень: 0

Останні новини