Підготовка рослин до холодів: працівники МПК "ВінницяЗеленбуд" почали підготовку до зимовго періоду

Зима є важким періодом для рослин, особливо для тих, що ростуть у міських умовах. Тому, щоб у весняний період всі вони одночасно ожили і почали цвісти, колективу МПК "ВінницяЗеленбуд" необхідно здійснити добру підготовчу роботу ще восени.

«Ближче до холодної осені, рослини підживляють калійно-фосфорними добривами. Вони підвищують стійкість рослин до зимового стресу. Всі теплолюбиві рослини, такі як троянди, хризантеми, – обрізають та вкривають достатнім шаром мульчі або ґрунту, оскільки саме з землі буде надходити необхідне тепло. Певні види рослин потребують захисту від дії пронизливого зимового вітру та снігу, зокрема ялівці, туї – такі види хвойних рослин огортають сіткою, яку закріплюють шпагатом. Також важливо провести осінній полив кущів та дерев на всю глибину та ширину залягання коренів. Під час холодів рослини продовжують потребувати вологості, крім того, вона врятує, якщо зима та весна виявляться засушливими», – каже директорка КП “Вінницязеленбуд” Тетяна Прибиш.

Також відбувається підготовка до зими у теплицях та парниках, яка трохи відрізняється від підготовки ґрунту на міських квітниках. За словами директорки КП "Вінницязеленбуд" Тетяни Прибиш, спочатку працівники підприємства видаляють верхній шар торфосуміші товщиною 7-10 сантиметрів, щоб позбавитися від накопичень шкідників, паточених мікроорганізмів і грибкових спар, і замінюють його свіжим ґрунтом. Паралельно з цими заходами, працівники "Вінницязеленбуд" виконують заплановану обрізку дерев, формуючи крони, і проводять огляд насаджень на наявність аварійних стовбурів, - повідомляє міська рада. 

«Зелені насадження – невід’ємна складова екосистеми Вінницької громади. Виконуючи такі захисні та санітарні роботи, ми робимо все можливе, щоб зберегти те, що маємо, а навесні наше місто знову милувало око соковитою зеленню та різнобарв’ям квітників», – каже Тетяна Прибиш.



Переглядів: 458
Поширень: 0

Останні новини