Близько пів тисячі українців очікують на евакуацію з Сектору Гази: дипломат України розповів актуальні новини

На евакуацію з Сектору Гази, звідки ХАМАС здійснив напади на Ізраїль, очікують понад 330 українських громадян, - повідомляє редакція zaxid.net.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук зауважив, що на даний момент кількість українців в Секторі Гази є значно вищою, оцінюючи її на близько півтисячі громадян. Раніше, дипломат повідомив про 260 українців, які потребують евакуації.

«Не всі зголосилися на виїзд. Ситуація дуже складна. На жаль, ми тут абсолютно безсилі, як посольство тут щось зробити для допомоги. Крім того, що формувати ці списки, передавати на узгодження ізраїльській, єгипетській стороні і сумлінно чекати на евакуацію. Ми сподіваємося, що днями, можливо, навіть завтра, пункт пропуску Рафах буде відкритий для іноземних громадян», – повідомив Євген Корнійчук.

Посол також повідомив, що українські дипломати надають допомогу в евакуації громадян інших країн із Сектора Гази. Особливу увагу він звернув на молдован, які звернулися із проханням про допомогу. Це не перший раз, коли Україна виявляє готовність допомогти іноземцям в схожих ситуаціях. У 2021 році Україна вже евакуювала понад 20 громадян Молдови із Сектора Гази. Крім того, Україна також співпрацює із Болгарією та Польщею для координації зусиль з евакуації своїх громадян. Раніше, 19 жовтня, видання Newsmaker повідомило, що Україна, Молдова і Румунія домовилися про спільну співпрацю для евакуації своїх громадян із Сектора Гази на основі заяви міністерства закордонних справ та євроінтеграції Молдови.



Переглядів: 351
Поширень: 0

Останні новини