На Закарпатті затримали чотирьох ухилянтів, які планували переплисти річку Тису на надувному колі (фото)

Протягом останнього тижня прикордонники зупинили 34 спроби незаконного перетинання державного кордону та затримали 56 осіб. Більшість порушень було зафіксовано на межі з Румунією, де 32 особи намагалися незаконно потрапити до цієї країни. Решта затримань була неподалік від кордону з Угорщиною, - повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Усі затримані - це чоловіки призовного віку, більшість з них мали намір перепливати річку Тиса. Рівень води в річці за останній тиждень піднявся більше ніж на три метри.

Один із випадків затримання стався поблизу річки Тиса, де чоловіки, що мали одне надувне коло на чотирьох, намагалися перетнути кордон. Затримані пояснили, що отримали обіцянку від переправників, що глибина річки у тому місці сягатиме максимум 1 метр. Проте, про всяк випадок, спорядили їх надувним колом. Про стрімку течію, про велику глибину річки переправники вирішили не говорити.

За послуги переправлення, чоловіки мали сплатити від 2500 до 4800 доларів США. В даний час правоохоронці вивчають всі обставини цих правопорушень та розслідують організаторів цих незаконних перетинань.

Проти затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.



Переглядів: 736
Поширень: 0

Останні новини