Малюки з вінницьких садочків зібрали кошти та передали автомобіль для підрозділу "Червона калина"

Ще один автомобіль від вінницької освітянської родини їде на передову, проте на цей раз його передали найменші мешканці з місцевих дошкільних закладів, зокрема №№3, 6, 10, 17, 18, 21, 22, 26, 38, 43, 46, 50, 51, 52, 57, 59, 61, 67, 72, 74. Це стало можливим завдяки благодійному проєкту "Освітня родина: допомагаємо – перемагаємо!", на якому були проведені фестивалі та ярмарки.

Протягом двох місяців зібрали понад 1 200 000 гривень. Ці кошти вже були використані на придбання обладнання, такого як дрони, старлінки, генератори, батареї, теплого одягу, смаколиків тощо, і тепер до цього списку додався ще й автомобіль.

За словами Оксани Яценко, директорки департаменту освіти Вінницької міської ради, це вже десятий автомобіль, який освітяни надіслали на фронт з початку вересня 2023 року. Крім автомобіля, разом з ним на передову вирушили дитячі малюнки та українські прапори зі словами подяки та побажань від відвідувачів садочків.

Пані Ніна, вихователька садочку, з якого передали автомобіль, поділилася, що малюки з емоціями сприймають подібні благодійні заходи, бо навіть маленькі діти добре розуміють та реагують на них. Батьки також активно підтримали ініціативу. "Зокрема, вони випікали домашні смаколики, аби усі охочі купували та куштували смачненьке, а кошти, тим часом донатили на ЗСУ", – каже вона.

П'ятирічний Олежик з великою гордістю показує свій малюнок."Бачите, тут я намалював для наших воїнів сердечко, бо я їх люблю за те, що вони мене захищають", – говорить хлопчик.

Згідно з підсумками, які узагальнила директорка департаменту освіти Оксана Яценко, з моменту початку війни всі працівники освіти стали волонтерами і постійно надсилають допомогу на передову лінію.

"Це вже стало нашою доброю традицією, отож я хочу подякувати нашим колективам закладів освіти міста за таку активну та патріотичну позицію. Заклади освіти Вінницької громади активно долучились до допомоги Збройним Силам України ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, готують вареники та волонтерять, організовують благодійні заходи та постійно донатять у той чи інший спосіб. Завдяки цьому, на фронт постійно передається така необхідна допомога - це і їжа, і побутова хімія, а також – автомобілі, турнікети, аптечки, тепловізори, безпілотники та багато чого іншого. Власне, це не остання передача позашляховика від вінницької освіти. Така гарна справа обов’язково продовжиться", – зазначає очільниця департаменту.



Переглядів: 471
Поширень: 0

Останні новини