Міноборони виявило зловживання з винагородою військовим на 123 мільйони гривень

За результатами проведеної перевірки 40 військових частин, у Міноборони України з'ясували, що понад 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

"Більш як 123 млн грн додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань. Служба внутрішнього аудиту Міноборони з’ясувала, що чинні правила дозволяють командирам військових частин надто вільно тлумачити терміни "бойові дії" та "бойове (спеціальне) завдання" і виплачувати додаткову винагороду на свій розсуд", — йдеться у повідомленні.

В оборонному відомстві зазначили, що в одному з випадків, військовослужбовцям понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області, виплатили щомісячну додаткову винагороду у розмірі 100 тисяч гривень.

"Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо”, – заявив заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

У відомстві додали, що консультуються з Генеральним штабом ЗСУ, щоб виплати додаткової винагороди отримували лише ті, хто виконує бойові завдання та бере участь у бойових діях.



Переглядів: 462
Поширень: 0

Останні новини