Мешканця Тростянця, який кинув гранату у військових, засудили на чотири роки

Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок, яким  за хуліганство із застосуванням гранати жителем Тростянця Віталієм К. районний суд призначив чотири роки позбавлення волі. Підстав для задоволення апеляційної скарги обвинуваченого колегія суддів ВАС не знайшла.

Про це повідомила пресслужба Вінницького апеляційного суду

Чоловік просив рішення Тростянецького районного суду в частині призначення покарання змінити, встановивши трирічний іспитовий строк. Вважає: суд першої інстанції мав би зважити, що він – раніше не судимий, одружений, працевлаштований, є членом громадського формування «Вінницька обласна народна самооборона», позитивно характеризується за місцем проживання та роботи, має на утриманні п’ятнадцятилітнього сина.

Однак згідно зі статтею 89 Кримінального кодексу України обвинувачений хоч і вважається несудимим, але довідка інформаційно-телекомунікаційної системи свідчить: Віталія К. засуджували тричі та двічі застосовували до нього інститут звільнення від відбування покарання.

«Підстав для повторного застосування статті 75 Кримінального кодексу України немає, оскільки застосування до К.  її положень 2005-го та 2015-го років позитивного впливу на поведінку обвинуваченого не зробило.
Додамо, що у квітні минулого року в селищі Тростянці на Вінниччині під час комендантської години обвинувачений кинув гранату РГД-5 у бік двох військовослужбовців. Проте один із них завадив привести бойовий припас у дію і висмикнути запобіжне кільце. Призвів до хуліганських дій конфлікт через дріб’язковий привід», – йдеться в ухвалі ВАС.

ВАС визнав Віталія К. винним у незаконному придбанні, зберіганні та носінні бойових припасів без передбаченого законом дозволу і в грубому порушенні громадського порядку – хуліганстві. Обидва злочини є тяжкими.



Переглядів: 594
Поширень: 0

Останні новини