У "Дії" з'явилась можливість сплатити штраф за адміністративне правопорушення: деталі

Тепер українці можуть оплатити штрафи за адміністративні порушення безпосередньо через мобільний додаток "Дія". Це допоможе уникнути витрат часу на бюрократичні процедури та особисті візити до суду. Все, що потрібно зробити, це декілька разів клікнути у смартфоні, - повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Необачні вчинки, такі як куріння у заборонених місцях чи порушення торгівельних правил, можуть призвести до адміністративних штрафів. Раніше оплата таких штрафів потребувала відвідання суду, стояння в чергах для отримання судового рішення та реквізитів для оплати штрафу та судових витрат. Тепер цей процес здійснюється через додаток "Дія".

Відкривши розділ Судові справи або Судові штрафи у додатку, можна обрати необхідний штраф та сплатити його всього кількома кліками. Квитанція автоматично надходить до суду, який у свою чергу закриває справу.

Такі нововведення спрямовані на створення найзручнішої цифрової країни, де надання послуг належного рівня стає простим та доступним для людей.



Переглядів: 446
Поширень: 0

Останні новини