Нова алея-перехід між вулицями Сагайдачного та Захарка Сича у Вінницьких Хуторах: мобільність, зручність та безпека

У Вінницьких Хуторах завершується проєкт створення переходу-алеї між вулицями Сагайдачного та Захарка Сича, який включає в себе встановлення пандусів, системи відеонагляду, зовнішнього освітлення та водостоків. Раніше цей шлях, який розташований між двома місцевими ставками, був вкрай важкодоступним під час дощів і небезпечним у зимовий період, проте зараз тут викладено бруківку, встановлено сходи та пандуси для забезпечення зручного руху осіб з обмеженими можливостями, - повідомляє міська рада. 

“Ця ділянка значно скорочує шлях між двома умовними частинами населеного пункту. На жаль, донедавна, її стан був вкрай незадовільний, що було причиною численних звернень від жителів округу. Старий перехід будував ще колишній місцевий колгосп, по ньому було важко спускатися чи підніматися, а як тільки починалися дощі – подолати цей шлях ставало ще важче, у морози – взагалі, небезпечно. Про яку-небудь можливість скористатися цим переходом мамам з дитячими візочками чи людям з інвалідністю, взагалі мова не йшла. Відверто кажучи, це був досить складний об’єкт з непростим рельєфом, але ми доклали багато зусиль, аби зробити його зручним та доступним в тому числі для маломобільних людей. Сьогодні, коли багато жителів округу повертається з війни після тих чи інших поранень, питання доступності набуває додаткової актуальності”, - зазначає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко.

Під час реконструкції тут було проведено ряд важливих заходів. Укріплено нахил, вирівняно дорогу та викладено плитку. Також встановлено нові сходи з поручнями, пандуси та водостоки, проведено роботи з озеленення території. На додаток, встановлено урни та лавочки для відпочинку. Для забезпечення безпеки проводиться відеонагляд на всій території алеї-переходу.

Зокрема, було встановлено 11 ліхтарів із енергоощадними світильниками, що підвищить комфорт і безпеку в осінньо-зимовий період, коли темніє досить рано.

“Ще одним важливим фактором будівництва нової алеї-переходу є її філософсько-інфраструктурна місія. Яка полягає у тому, щоб більше не розділяти Вінницькі Хутори на дві частини, а створити своєрідний протяжний центр населеного пункту, де можна прогулятися нещодавно облаштованими тротуарами, алеєю та скверами, комфортно дістатися до школи чи адміністративного центру, магазинів, аптек тощо. Ця ідея уже підсилила ділову активність та залучила інвесторів туди, де їх ніколи не було", - зазначає Владислав Кривешко.



Переглядів: 546
Поширень: 0

Останні новини