В Антарктиді на науковій станції США розслідуватимуть сексуальне насилля

Наглядовий офіс, який контролює Національний науковий фонд (NSF), відправляє в Антарктиду на станцію "Мак-Мердо" від Сполучених Штатів слідчих. Рішення ухвалили після того, як співробітниці станції скаржилися на сексуальне насилля.

Про це повідомляють в Associated Press.

3 листопада помічником директора NSF призначили Рене Ферранті. Вона працюватиме над запобіганням сексуальному насильству та домаганням і над реагуванням на такі випадки.

З 6 по 17 листопада в Антарктиді на станції США "Мак-Мердо" працюватимуть слідчі. Тут були скарги на сексуальне насильство, зокрема за обтяжувальних обставинах, образливі сексуальні контакти та переслідування.

Одна жінка зі станції через відчуття безвиході стала постійно носити з собою молоток для захисту. Ще одну жінку змусили працювати разом з колегою, який, як вона повідомила, торкався її. Ще одну учасницю антарктичної місії звільнили за 2 місяці після того, як вона повідомила керівнику про сексуальне насилля. Четверта жінка сказала, що керівники применшили її слова про звинувачення — сказали не про зґвалтування, а про домагання. Журналісти наголошують, що в Антарктиді обмежені можливості для того, щоб потерпілі могли розповісти про напади та домагатися справедливого покарання фігурантам.

Ще в серпні 2023 року Associated Press проводило власне розслідування, і тоді виявили закономірність: керівники працівниць станції мінімізували заяви про напади на жінок чи домагання.

Національний науковий фонд — федеральне агентство, яке контролює Антарктичну програму США — у 2022 році опублікував звіт, у якому 59% жінок заявили, що вони зазнавали домагань або нападів під час перебування в експедиції, а 72% жінок сказали, що сексуалізована поведінка була проблемою в Антарктиді.


Переглядів: 599
Поширень: 0

Останні новини