Із Сектору Гази вдалось евакуювати вже 20 українців: процес триває

За інформацією, опублікованою у засобах масової інформації, Україна розпочала процес евакуації своїх громадян із Сектору Гази. На даний момент близько 20 осіб вже було евакуйовано, і цей процес буде тривати ще декілька днів.

За словами місцевого координатора українців, станом на 7 листопада до 17:00 вдалося евакуювати близько 20 осіб, яких мали зустріти на кордоні з Єгиптом представники посольства України. Посол України в Ізраїлі, Євген Корнійчук, заявив, що станом на 7 листопада 101 громадянин України отримав дозвіл на евакуацію з Сектору Гази, - повідомляє редакція zaxid.net.

«Перша група наших громадян отримала дозвіл на евакуацію з Гази – 101 особа, і 367, які ми запросили, це ті, що погоджені на евакуацію через Ізраїль. Решту обіцяють випустити в середу. Також на наше прохання випускають 51 громадянина Молдови», – сказав посол.

Посол України в Єгипті, Микола Нагорний, підкреслив, що ситуація залишається надзвичайно нестабільною.

«Так, евакуація почалася, вона триватиме кілька днів. Ситуація дуже нестабільна, існує багато ризиків, які можуть вплинути на евакуацію. Робиться все можливе для здійснення безпечної, організованої, скоординованої евакуації громадян України з Гази», – наголосив дипломат.

Він наголосив, що до тих пір, поки успішна евакуація не відбудеться, він не може розголошувати деталі.



Переглядів: 379
Поширень: 0

Останні новини