Безкоштовні IT-курси для українських військових

Перекваліфікуватися дорослому не так просто, але цілком реально. У цій статті ми розглянемо безкоштовні ІТ-курси для ветеранів, а також інші ресурси, які дають змогу військовим опанувати ІТ-професію. 

Дослідивши мережу, спеціалісти хостинг-провайдера Cityhost.ua сформували основні поради для того, як самостійно знайти можливості безкоштовно здобути освіту в ІТ:

Необхідно регулярно здійснювати моніторинг програм безкоштовного навчання та стажування для військових: багато з них проводяться одноразово із попереднім набором учасників, тому важливо встигнути потрапити до їх числа; ІТ доволі динамічна галузь, у ній з’являється щось нове, так само як і зникає старе, тому моніторинг ситуації — ключ до успіху в пошуках; Знайшовши курс чи програму, що підходять, перевіряйте їхні деталі, оскільки вони можуть бути лише зі знижкою або ж конкурсом на безкоштовне навчання для декількох переможців з-поміж ветеранів-учасників; Якщо ви не маєте навиків у пошуці та тільки починаєте, не слід обходити стороною об’єднання ветеранів (наприклад, Veterano Hub), тому що часто в них можна отримати інформацію про вигідні пропозиції; Варто спробувати освітні матеріали у відкритому доступі, такі як YouTube-канали на тему ІТ, блоги тощо. Деякі з блогерів проводять цілі безкоштовні курси, що складаються з багатьох послідовних відео-уроків.

Які компанії пропонують освіту для українських військових

Шукати пропозиції від великих компаній доволі непросто, оскільки компанія може входити в добірку тих, хто проводить безкоштовне навчання, але насправді тільки планує це робити чи вже закінчила відповідні курси. Також буває, що працівники компанії стають спікерами лекцій від сумісного курсу чи взагалі іншої компанії. Тому можемо зробити висновок, що мала кількість компаній готова проводити безоплатні курси.

EPAM

Згідно з інформацією, отриманою від dev.ua, компанія, спільно з Міністерством ветеранів, запустила у серпні безкоштовні курси з IT для військових, що базуються на EPAM University. Згідно з повідомленням на DOU, навчальні програми EPAM University будуть адаптовані для навчальних центрів Міністерства ветеранів. Наразі відомо про один такий центр, що щойно відкрився в місті Дніпро. Тут буде пропонуватися освіта в різних напрямках, зокрема й у галузі цифрових технологій.

Тим не менш, наразі можна скористатися безкоштовною програмою Epam University для самостійного навчання. Вона охоплює основи інформатики та комп'ютерної інженерії, що, за словами розробників, допоможуть здобути початкові знання для подальшого розвитку у галузі розробки ПЗ.

Перевагою цієї безкоштовної програми є можливість самостійного прогресування у власному темпі, не поспішаючи та не хвилюючись за погані оцінки. Однак недолік полягає в тому, що найчастіше самостійним учням бракує живого наставника і самодисципліни.

Choiсe31

Група компаній Netpeak має у своєму складі Choiсe31, що відома курсами з нетехнічних IT-спеціальностей, які охоплюють такі галузі, як бізнес-аналітика, проєктний менеджмент, SEO, дизайн, а також надають можливість вивчати англійську за бізнес-спрямуванням. Однією з послуг Choise31 є кар'єрні курси та консультування щодо працевлаштування. Військовим після підтвердження їхнього статусу надається безоплатний доступ до всієї програми.

Освітні платформи та безоплатні курси, які вони пропонують

Ми розмістили наявні пропозиції у порядку від найбільш базових до просунутих. Деякі безкоштовні для військових, а інші — для всіх користувачів.

Prometheus

Prometheus, відома навчальна платформа, пропонує безкоштовний курс "Знайомство з IT: тест-драйв професій". Викладачами є представники провідних ІТ-компаній. Курс допоможе також визначитися з конкретним напрямом, в якому захочеться розвиватися.

Prometheus пропонує багато інших безкоштовних курсів, які можуть бути корисними для майбутніх ІТ-спеціалістів. Серед них робота з GitHub, основи WEB-розробки, програмування на JavaScript та Python тощо.

ITDVN

Ця велика освітня платформа призначена спеціально для айтішників та пропонує безкоштовні вебінари. Вільний доступ до курсів доступний тільки протягом 10 днів, але цього часу може бути достатньо, щоб опанувати невеликий курс або вибрати один з них для платного проходження. Але в будь-якому випадку безкоштовних вебінарів уже достатньо, щоб отримати базові знання. 

Mate academy

Для всіх ветеранів війни, починаючи з АТО і до сьогодні, навчання є безоплатним. Курси включають майже всі популярні напрямки розробки, тестування, дизайну, а також вивчення англійської. Щоб стати учасником, треба пройти конкурсний відбір та співбесіду.

Ресурси для пошуку новин щодо безкоштовної освіти

Нові курси з’являються поступово, хоча й повільно, а ІТ-компанії починають більш лояльно ставитися до надання переваг колишнім військовим у працевлаштуванні. Тому потрібно стежити за всіма можливостями, що з’являються — а робити це можна, для початку, на сайтах dev.ua, dou.ua та ain.ua.


Переглядів: 629
Поширень: 0

Останні новини