Післявоєнна відбудова України: делегація з Вінниці налагоджувала нові партнерські зв'язки на конференції в Польщі

У Варшаві стартувала Друга виставка-конференція ReBuild Ukraine powered by Energy, в якій беруть участь представники з 30 країн світу. Захід присвячений майбутній відбудові України, зокрема інфраструктурних об'єктів, постраждалих від російської агресії. Делегація з Вінницької міської ради, очолювана міським головою Сергієм Моргуновим, представила різноманітні проєкти на відновлення.

За словами Моргунова, представлені проєкти різняться за напрямками та спрямовані на поліпшення якості життя в громаді. Серед них – реабілітаційно-спортивний комплекс для відновлення військових та людей з травмами опорно-рухового апарату, будівництво сміттєпереробного заводу, реконструкція очисних споруд та інші проєкти. Моргунов відзначив, що такі масштабні публічні заходи важливі для залучення нових партнерів та інвесторів, спільно з якими можна реалізувати ці ідеї.

“Ми тут передусім тому, що заходи таких масштабів — це можливість завʼязати нові інвестиційні партнерства, познайомитись з донорськими організаціями та їхніми програмами, які спрямовані на відновлення послабленої війною економіки нашої країни. Це саме той напрям, який є одним із ключових в нашій роботі. Ми орієнтовані на залучення зовнішнього фінансування на проєкти, які потрібні нашій громаді і які наразі неможливо реалізувати за бюджетні кошти”, – повідомив Сергій Моргунов.

Міський голова також відзначив, що учасники нашої громади на міжнародній виставці у Варшаві взаємодіють із представниками різних фондів, інвестиційних та будівельних компаній. Ці організації виражають готовність приєднатися до проєктів відбудови, зосереджуючись на розвитку інфраструктури, промисловості та енергетики.

“Також ми шукаємо інвесторів, які б взялись за будівництво сміттєпереробного заводу та реконструкцію очисних споруд, яку необхідно робити, використовуючи інноваційні енергоощадні технології, – говорить Сергій Моргунов. – Для післявоєнного розвитку Вінниці потрібен аеропорт. Маємо наміри побудувати аеровокзал на місці того, який зруйнували окупанти. Серед проєктів — відновлення площі Перемоги, що входить до більш ширшого проєкту «Вінницька миля»”.



Переглядів: 459
Поширень: 0

Останні новини