Вік для музики не перешкода: Вінницький Терцентр запрошує приєднатись до вокальних занять в ансамблі

Відкриття в собі музичного таланту – завдання, яке можна втілити у життя в будь-якому віці. З цією метою у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування запрацював новий музично-вокальний гурток. Тепер людям похилого віку, які хочуть освоїти музичні навички, надається можливість навчатися під керівництвом Бориса Вовчука, баяніста із 40-річним стажем.

Директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування, Галина Бачинська, відзначає, що музичний гурток став нововведенням у роботі центру. Тепер, крім інших напрямків, таких як танці, здоровий спосіб життя, вивчення англійської та української мов, а також комп’ютерної грамотності, пенсіонери можуть отримати знання про те, як розвивати свій вокал та музичний слух.

Борис Володимирович Вовчук, музикант із вражаючим 40-річним стажем, ділиться своєю любов'ю до музики, яка виникла ще в 1944 році, коли йому вдалося зіграти на губній гармоніці під час служби. З того часу він вивчав гру на скрипці, фортепіано та баяні. Повідомляє, що за своє життя він навчав більше 30 хорових колективів та ансамблів. В музичній трудовій книжці Бориса значиться 40 років плідної діяльності, і навіть у його 80+ років він щоденно продовжує тренуватися принаймні по півтори години.

Перше, з чого розпочав роботу викладач, було прослуховування голосових можливостей своїх нових учнів. Виявилося, що одна з учениць, пані Оксана, володіє рідкісним контральто - низьким жіночим голосом.

«Мій батько дуже гарно співав та грав на баяні. Він грав на вечорницях, весіллях, святах. А я відкрила в собі свої співочі здібності у досить пізньому віці. І зараз, у свої 64 роки, співаю, танцюю в колективі Терцентру, беру участь у виставах», – розповідає учениця Бориса Вовчука пані Оксана.

Тепер, під керівництвом Бориса Володимировича, у Терцентрі функціонує ансамбль, який готує різний музичний репертуар. Учасники зазвичай виконують народні пісні, такі як весела та динамічна «Цвіте, цвіте черемшина», або повільна «Ой учора ізвечора», а також інші народні композиції. В даний момент ансамбль готується до виступів з музичним супроводом до святкування дня Святого Миколая.

«При систематичних заняттях можна розвинути голос та музикальний слух навіть у тих, кому, як-то кажуть, ведмідь на вухо наступив. Але це лише відмовка. Тренування та наполегливість дадуть змогу зазвучати усім», – зазначає Борис Володимирович.

Галина Бачинська, директорка Терцентру, вказує, що завжди було величезне число зацікавлених осіб серед підопічних, які б хотіли займатися музикою.

«Тому ми врахували побажання жителів Вінницької громади та рішенням сесії Вінницької міської ради від 27 жовтня 2023 року ввели додаткову посаду – викладача музики та вокалу», – зазначила Галина Бачинська.

Щоб записатися до музично-вокального гуртка або інших факультетів Терцентру, телефонуйте за номером 67-05-90 або приходьте за адресою вул. Соборна, 50.



Переглядів: 444
Поширень: 0

Останні новини