55 держав-членів ООН і делегація Євросоюзу підписали ініційовану Україною в ООН Декларацію до 90-их роковин Голодомору 1932–1933 років

Декларацію, ініційовану Україною до 90-річчя Голодомору 1932–1933 років, підписали представники 55 країн-членів ООН та делегація Європейського союзу, повідомляють офіційні джерела. Про це голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у соцмережі Х.

Кулеба висловив вдячність усім державам, які взяли принципову позицію в цьому питанні. Дипломат також зазначив, що українські представники продовжують зусилля з відновлення історичної справедливості та вшанування пам'яті жертв Голодомору.

"Значущим є той факт, що увага до Голодомору в ООН зростає, а кількість підписів в декларації різко збільшилася порівняно із попереднім подібним документом у 2018 році", — підкреслив голова МЗС.

Кулеба також вказав, що страшні події Голодомору повинні нагадувати всім про необхідність запобігання подібним трагедіям та спробам використання продовольства як зброї, що, за його словами, намагається реалізувати Росія. Відзначимо, що ще один штат США раніше визнав Голодомор геноцидом українського народу.



Переглядів: 388
Поширень: 0

Останні новини