У МВС надали інформацію про те, які види насильства можуть бути вчинені в сім'ї, і як розпізнати людину, яка потребує допомоги

Домашнє насильство не обмежується лише фізичними нападами. Це форма насильства, що виникає всередині родини або домашнього оточення між близькими особами, і проявляється не лише у фізичних діях, а також у сферах емоційного та економічного впливу, пишуть meta.ua.

Міністерство внутрішніх справ нагадало громадянам 1 листопада, що домашнє насильство вимагає належної реакції та не може залишатися безкарним.

Ця форма насильства може довго приховуватися, адаптуватися до обставин та маскуватися. Однак оточення може виявити підтримку жертві, реагуючи на так звані "червоні прапори" в її поведінці.

Часто потерпілі мають видимі сліди фізичних травм, такі як рани та синці, та уникають відкритого одягу, щоб не показувати сліди побоїв.

Економічне насильство також може виявитися ситуацією, коли особа змушена просити гроші чи висвітлювати свої витрати.

Необхідно пам'ятати і про психологічне насильство, яке змушує потерпілих постійно бути поруч із близькими особами, піддаватися їхнім вимогам та жити в страху.

Внаслідок психологічного насильства можуть виникати панічні атаки, коливання настрою, відчуття пригніченості та обмеження соціальних контактів. Серед жертв сексуального насильства часто спостерігають апатію, депресію та проблеми із сприйняттям власного тіла та сексуальності.

Для отримання допомоги в разі домашнього насильства важливо звертатися до служби підтримки за телефоном 15-47 або за номером 102, нагадало Міністерство внутрішніх справ.



Переглядів: 464
Поширень: 0

Останні новини