У Вінниці кореспондента кримського проросійського видання засудили до 14 років

Вінницький міський суд оголосив вирок позаштатному кореспонденту кримського проросійського видання «Политнавигатор». Його визнано винним у державній зраді та засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За матеріалами справи, у 2014 році засуджений влаштувався на роботу позаштатним кореспондентом у видання, редакція якого перебувала в окупованому Севастополі. З того часу він готував матеріали, що містили проросійські наративи та заклики.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України у період з 24 лютого до 10 березня 2022 року засуджений отримав від редактора завдання готувати матеріали, спрямовані на розхитування суспільно-політичної обстановки, викривлення реальних обставин воєнної агресії РФ та приховування злочинів військовослужбовців РФ.

Обвинувачений визнав свою вину лише частково. Він розповів у суді, що заробітну плату отримав ще до початку повномасштабного вторгнення.

Під час обшуку у журналіста вилучили ноутбук та два телефони. Слідчі виявили листування його з редактором вже після початку широкомасштабного вторгнення.

Суд дійшов висновку, що вина журналіста у скоєнні державної зради повністю була доведена під час слідства.

Джерело: ЦЖР



Переглядів: 393
Поширень: 0

Останні новини