Результати Web Summit – 40 000 євро для військових та український стартап у ТОП-10

Сергій Токарєв поділився враженнями щодо Web Summit 2023

На найбільшій технологічній конференції Web Summit українські команди представили власні ІТ-продукти, поспілкувалися з топовими медіа та встановили нові контакти з потенційними інвесторами. Головним партнером делегації з України виступила технологічна компанія Roosh, співзасновником якої є Сергій Токарєв. Додатково завдяки благодійному аукціону для українських військових вдалося зібрати понад 40 000 євро.

Україна на Web Summit 2023

Web Summit — міжнародна платформа для партнерства, пошуку інвестицій та IT-нетворкінгу, на якій цьогоріч зібралося понад 70 000 учасників. Від нашої країни було представлено 25 скейлапів і стартапів у різних галузях, починаючи від штучного інтелекту й закінчуючи екологією та психологією. Серед проектів було кілька, створених студентами КПІ ім. Сікорського, а саме — дрон для дослідження водойм, біонічний протез руки, розвідувальні технології для подолання засобів РЕБ. Більш того, до ТОП-10 пітчинг-конкурсу увійшов український проект з розробки екологічного пакування.

Президентка технологічного університету SET University Ірина Вольницька також була присутня на Web Summit 2023. Вона виступила на одній з панелей та зазначила, що наша держава готова стати майданчиком для випробування різноманітних технологічних miltech-проектів.

Вперше українська делегація приєдналася до події у 2021 році, презентувавши проект е-Резидентство, мобільний застосунок «Дія» та правовий простір Дія.City.

Додатковою перевагою для України цьогоріч став благодійний аукціон, який було проведено під час вечора нетворкінгу Free People Gathering. Насамперед, вдалося зібрати понад півтора мільйона гривень на потреби ЗСУ. Серед учасників, крім української делегації, були присутні 150 представників з Німеччини, Британії, Португалії та США. 

«Під час аукціону ми розіграли 10 лотів, серед яких були прапор України з підписом Кирила Буданова та поштова марка, підписана Валерієм Залужним. Як результат, ми зібрали 40 тисяч євро на 2 мобільні банні комплекси для військових», — повідомив Сергій Токарєв. 

АІ та жіноче лідерство на конференції Web Summit

ІТ-підприємець зазначив, що подальший розвиток штучного інтелекту матиме суттєвий вплив на суспільство. АІ буде сприяти підвищенню людського потенціалу та ефективності роботи. Сергій Токарєв додав, що особисто для нього ШІ виступає більше доповненим інтелектом, аніж штучним.

«Спеціаліст, який використовує у своїй роботі ШІ, ще довго залишатиметься сильнішим за власне саму технологію штучного інтелекту. АІ зараз лише починає перебирати на себе деякі монотонні завдання», — зауважив ІТ-підприємець.

На Web Summit 2023 багато виступів було присвячено тому, як створити більш сприятливі умови для жінок у tech-середовищі. Наприклад, засновниця програми з АІ-підприємництва для дівчат Тара Чкловскі зазначила, що у технологічній галузі працює 11 мільйонів чоловіків. При цьому жінок – лише 3 мільйони. 

Свою думку з цього приводу озвучила Єлізавета Коренко, яка є головою освітнього проекту STEM is FEM. Вона розповіла про боротьбу з гендерною нерівністю та те, як надихати дівчат займатися технологіями та наукою. Додатково Коренко поділилася власним досвідом створення проектів освітнього характеру для молоді під час військового стану.



Переглядів: 594
Поширень: 0

Останні новини