З турботою про військових та їх родини: проєкт «Незламні та Нескорені» продовжиться в 2024 році

Завтра, 15 грудня, завершується цьогорічний етап екскурсій у рамках соціального проєкту "Незламні та Нескорені", організованого Офісом туризму Вінниці для учасників бойових дій та їх сімей. 

Проєкт розпочався наприкінці жовтня і включав безкоштовні екскурсії для родин військовослужбовців, залучивши близько сотні учасників. Ініціатива проводиться у співпраці з Міжнародною організацією з міграції та Центром ветеранського розвитку ВНТУ, який відкрився в липні цього року, ставши другим українським центром після того, що у Дніпрі.

У межах екскурсійної програми "Два полюси одного міста" учасники вивчають історію популярних туристичних об'єктів Вінниці - колишньої ставки "Вервольф" і Національного музею-садиби Миколи Пирогова. Гідеса Офісу туризму, Оксана Роздорожнюк, розповідає про таємниці "Вервольф", будівництво ставки та події, які відбулися з нею після закінчення найбільш кривавої війни в історії людства. Також не залишає байдужим візит до музею Пирогова - засновника військово-польової хірургії і видатного вченого. Ця локація протягом понад півстоліття є одним з найвідоміших туристичних магнітів Вінниці.

“Травматичні події завжди залишають відбиток на психологічному стані людини. А особливо, коли ми говоримо про військовослужбовців та їх близьких, тим більше зараз, під час війни. Дуже важливо в цей надскладний період своєчасно надавати кваліфіковану допомогу, в чому нам сприяють психологи Міжнародної організації з міграції, які супроводжують екскурсантів. Загалом наш проєкт покликаний сприяти відновленню ментального здоров’я, зв'язків з природними, соціальними та культурними аспектами життя через організацію пізнавального дозвілля для наших захисників і захисниць, а також їх близьких”, – зауважує директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

Враховуючи те, що ініціатива отримала безліч позитивних відгуків від учасників екскурсій та виявила багато охочих їх відвідати, проєкт «Незламні та Нескорені» буде продовжуватися і в 2024 році в рамках реалізації нової Програми розвитку туризму та промоції Вінницької громади. Анонси екскурсій з’являтимуться на сторінках Офісу туризму Вінниці, - повідомляє Вінницька міська рада.



Переглядів: 508
Поширень: 0

Останні новини