Вінницький театру ім. Садовського зібрав у своїй залі 300 дітей з вразливих категорій для перегляду вистави-мюзиклу "Снігова королева"

Сьогодні, 20 грудня, велика зала Музично-драматичного театру ім. Садовського наповнена радісною атмосферою, оскільки вона приймає 300 дітей. Служба у справах дітей організувала для них особливий захід - перегляд вистави-мюзиклу "Снігова королева". Учасники цього заходу - це діти загиблих Захисників і Захисниць, діти - сироти, діти позбавлені батьківського піклування, а також ті, хто потрапив у складні життєві обставини. Серед гостей є хлопчики і дівчатка, які постраждали через воєнні дії, а також діти з числа ВПО.

«Традиційно перед Різдвом та Новим роком Служба у справах дітей влаштовує заходи для дітей із різних категорій. Сьогодні за підтримки обласного музично-драматичного театру ми запросили діток, які перебувають на обліку Служби у справах дітей та департаменту соціальної політики, на казкову виставу. На жаль, триває війна, але ми маємо мінімізувати її жахливі наслідки для дітей. Тому важливо влаштовувати дітям свято, щоб вони пам’ятали своє дитинство як щасливе та безтурботне», – зазначає начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Директор театру Іван Педорук, розповів, що вистава "Снігова королева", яку дивилися сьогодні діти, представляє собою унікальний синтез класичних традицій та новаторства. Режисерка Ольга Буга створила авторську інтерпретацію історії Кая та Герди, додаючи нові сюжетні повороти, які взаємодіють з музикою та танцями.

Самі діти, за словами директора, зачаровані неперевершеною атмосферою театру та захоплюючою виставою на сцені. Тетяна Петрівна, опікунка 12-річної Христини, поділилася враженням, зазначивши, що вони разом з дівчинкою стараються не пропускати жодного заходу, на який їх запрошує Служба у справах дітей.

Не лише Христина та її опікунка, але і пані Олена з братиком та двома синами відчули радість сьогоднішнього вечора, перебуваючи в глядацькій залі театру.

«І я, і діти сьогодні у театрі вперше, нещодавно ми переїхали до Вінниці з Могилів-Подільського. Я та мій молодший брат втратили батьків. Раніше дуже хотіли сюди потрапити до театру та раді, що це здійснилося. Нас часто запрошують на подібні заходи. Завдяки такій турботі я бачу, що дитина розквітла та після всього, що пережила, нарешті почувається добре. Дуже вдячна Службі у справах дітей за це. Хочеться ще більше робити і досягати, щоб давати дітям все найкраще», – ділиться пані Олена.



Переглядів: 743
Поширень: 0

Останні новини