У Вінниці 4 місцевих бізнеса отримають компенсацію за встановлення обладнання для виробництва електроенергії з відновлювальних джерел енергії

На вчорашньому засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради був схвалений список підприємств, які отримають часткову компенсацію витрат на придбання обладнання для виробництва електроенергії з відновлювальних джерел енергії. Це стосується чотирьох місцевих суб'єктів господарювання, що представляють мікро-, малий та середній бізнес

Максим Мартьянов, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, повідомив, що Порядок часткової компенсації витрат на обладнання для виробництва електроенергії з відновлювальних джерел енергії є частиною програми підтримки бізнесу. Вона спрямована на стимулювання підприємств до розвитку, зокрема у сфері зеленої енергетики.

“Всі чотири заявники подали документи у четвертому кварталі 2023 року. Ми комісійно виїжджали на об’єкти, оглядали сонячні електростанції. Загалом, сонячні станції цих суб’єктів господарювання мають потужність 333,4 кВт. Це хороший показник і нам приємно констатувати, що все більше представників бізнесу працюють над тим, щоб ставати енергонезалежними і мати можливість працювати за будь-яких умов. Фактично, перехід на відновлювані джерела енергії дозволяє зменшити навантаження на централізовані лінії електропередач і, водночас, мінімізувати потребу в імпорті палива. Це взаємопов’язані речі, які в майбутньому мають нарощуватися і приносити позитивні результати”, – сказав Максим Мартьянов.

Він також нагадав, що компенсація витрат на обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ передбачає 30% від сплачених (в межах нарахованих) підприємцем податків до бюджету ВМТГ, але не більше фактичних витрат, спрямованих на придбання обладнання.

Починаючи з 2023 року такою можливістю скористалися вже 12 суб’єктів господарювання.



Переглядів: 416
Поширень: 0

Останні новини