В Україні збільшився обсяг споживання електроенергії: Укренерго закликає до розумного споживання

Від самого ранку Диспетчерський центр "Укренерго" зафіксував рекордний обсяг споживання електроенергії за цей опалювальний сезон. Енергетики вживають всіх можливих заходів, щоб уникнути виникнення дефіциту електроенергії в енергосистемі без залучення аварійної допомоги з інших країн. Тому особливо важливо розумно використовувати електроенергію.

Економія електроенергії може бути вигідною для всіх. Достатньо уважно ставитися до своїх споживацьких звичок. Це стосується як великих підприємств, так і приватних споживачів. Наприклад, магазинам та торговельним центрам можна вимикати вивіски та зменшувати яскравість освітлення вітрин з 9:00 до 19:00. А побутові споживачі можуть переносити домашні справи, зокрема використання прасок, електроплит та пилососів на вечірні години після 19:00 або на вихідні. Також важливо уникати одночасного ввімкнення кількох потужних електроприладів та вимикати світло при виході з кімнати.

"Нагадаємо, хто такий кіт Графік. Насправді графік споживання електроенергії у холодну пору року візуально нагадує кота. Його вуха – це піки споживання, коли енергосистема найбільше потерпає від перенавантаження. Проміжок між вухами – зменшення споживання вдень. Слідкуйте за нашим котом у наступних дописах і, будь ласка, НЕ ПЕРЕГОДОВУЙТЕ ГРАФІКА", - закликає Укренерго.



Переглядів: 409
Поширень: 0

Останні новини