Використання медичної маски: кому та коли потрібно одягати маску

Медичні маски, збереження безпечної дистанції та введення "локального карантину" в конкретних містах чи областях є основними протиепідемічними та профілактичними заходами, які діють в Україні на постійній основі, навіть після скасування загальнонаціонального карантину у зв'язку з COVID-19.

Ці заходи можуть бути впроваджені в регіонах або конкретних районах, містах, де фіксується перевищення епідемічного порогу. Також можуть бути застосовані в окремих установах, навчальних закладах, чи конкретних класах, школах або підприємствах, - повідомляє МОЗ України.

Критерії для визначення перевищення епідпорогу різняться для кожної області і враховують кількість населення та інтенсивність поширення респіраторних вірусних інфекцій під час епідсезону, який в Україні триває з жовтня до весни.

Носіння захисної маски рекомендується у таких випадках:

Якщо у вас наявні ознаки застуди, ви кашляєте або чхаєте, і не можете залишитися вдома. Для пацієнтів із симптомами застуди або тих, у кого є підозра на інфекцію, яка передається повітряно-крапельним шляхом, носіння маски обмежить можливе розповсюдження респіраторних виділень. Якщо ви доглядаєте за хворим на ГРВІ, COVID-19 чи грип. Для здорових людей, які перебувають у місцях з великою кількістю людей, з метою додаткового захисту. Лікарі та медичні працівники повинні використовувати маски під час огляду пацієнтів із респіраторними симптомами, а також під час проведення процедур і маніпуляцій, що вимагають стерильності, для захисту пацієнта від можливих інфекцій.

Зазначається, що з жовтня в Україні ГРВІ, грип та COVID-19 зафіксовано у 1,9 мільйонів людей, з них 56% – це діти. При перших ознаках захворювання важливо звертатися до сімейного лікаря, уникати самолікування та під час хвороби дбати про безпеку рідних та колег (залишатися вдома та використовувати індивідуальний посуд).



Переглядів: 441
Поширень: 0

Останні новини