Безпека в школах України: поліція готує офіцерів для захисту дітей в умовах війни та поствоєнного періоду

Національна поліція України повідомляє, що до кінця січня поліцейські почнуть забезпечувати безпеку у понад 400 закладах освіти, які розташовані у прикордонних та прифронтових районах. Сьогодні розпочалося навчання для існуючих правоохоронців, які призначені на службу в навчальних закладах в рамках проєкту "Офіцери служби освітньої безпеки". Пізніше їх замінять офіцери СОБ, які пройдуть відбір та підготовку після набору. Головна мета проєкту - захист дітей у школах під час повномасштабної війни росії проти України та створення безпекового середовища після війни.

Вже у січні 402 школи, що знаходяться неподалік від зон бойових дій та мають прикордонне положення з росією та Білоруссю, будуть забезпечені офіцерами безпеки, які тимчасово виконуватимуть обов'язки з числа існуючих співробітників поліції охорони, патрульної поліції та інших підрозділів Національної поліції.

У відповідності до повноважень поліцейських буде введено пропускний режим, забезпечена комунікація з екстреними службами, а також здійснюватиметься виклик поліції та особиста реакція на порушення закону, включаючи їх припинення та затримання правопорушників. Ці заходи будуть реалізовані в Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Рівненській, Сумській та Чернігівській областях.



Переглядів: 381
Поширень: 0

Останні новини