Для дитячих омбудсменів Вінницької громади провели психологічний тренінг: про що був захід

Нещодавно, 17 січня, відбувся психологічний тренінг для громадських представників Уповноважених з прав дітей (дитячих омбудсменів) Вінницької громади. Захід проведено спільно департаментом освіти Вінницької міської ради та Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Основна мета заходу полягала в тому, щоб ознайомити учасників з основними навичками спілкування та встановлення відкритих відносин між представниками різних груп (ВПО, місцевими мешканцями, сім'ями ветеранів та особами, які повертаються в Україну після тривалої відсутності). Основний акцент був зроблений на отриманні необхідних навичок комунікації, врахуванні інтересів різних соціальних груп у колективі, зниженні напруженості та розвитку конструктивних навичок вирішення проблем.

Проведення тренінгу здійснили фахівці Міжнародної організації з міграції (МОМ), у якому взяли участь 22 учні.

Під час заходу школярі взяли участь у різноманітних групових вправах та дискусіях, під час яких вони вивчали важливі аспекти побудови відкритих та здорових стосунків. Тренери з психологічного центру зосередилися на таких аспектах, як емоційний інтелект, емпатія, слухання та виявлення поваги до інших. Однією з ключових ідей тренінгу було встановлення відносин між представниками різних груп. В групах учасники мали можливість порівнювати свої погляди та взаємодіяти з ровесниками з інших шкіл, що сприяло розширенню їх кругозору та формуванню толерантного ставлення до інших людей. Згодом вони поділяться отриманими знаннями зі школярами у своїх закладах освіти.

«Міжнародна організація з міграції вже не вперше співпрацює з департаментом освіти ВМР. Цього разу робимо акцент на психологічній освіті дітей. Підтримка ментального здоров’я зараз є особливо актуальною, а підтримка один одного – необхідна запорука нашої стійкості та Перемоги», – зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

На думку школярів, виховання соціально-емоційних навичок і толерантності серед молодої аудиторії необхідне у різний час, а у воєнний – поготів.

«Такі заходи необхідні для нашого розвитку. Наша зустріч пройшла досить інформативно і корисно, ми отримали справді практичні знання і покращили розуміння не одразу помітних речей стосовно комунікації та психології людини», – сказала учениця Вінницького ліцею №27 Анна Шевчук.

Дитячий омбудсмен Вінниці – це громадський представник прав дітей в місцевій владі, а також в державних органах – всюди, де потрібно адвокувати та захищати права дітей.



Переглядів: 352
Поширень: 0

Останні новини