Непохитна сила "Фенікса": історія снайперки, яка втратила ногу, але не втратила віру у майбутнє

Анастасія Савка - 25-річна снайперка під позивним "Фенікс", постраждала підірвавшись на ворожій міні, що призвело до втрати лівої ноги. Незважаючи на це, вона не втратила непохитну відданість до захисту своєї батьківщини.

До початку повномасштабної війни, Анастасія працювала адміністраторкою в автосервісному салоні у Львові і самостійно виховувала свого сина Ярему, - повідомляє Українська служба BBC.

Її батьки радили їй виїхати за кордон, але Анастасія відмовилася від цього варіанту. Замість цього, вона вступила до лав Збройних Сил України і приєдналася до 118-ї бригади, де служила снайперкою на Запорізькому напрямку. Протягом півтора років служби вона зіштовхнулась з різними труднощами та випробуваннями.

У кінці листопада, виконуючи своє чергове бойове завдання, "Фенікс" наступила на міну і та підірвалась. Ліву ногу сильно пошкодило уламками, на жаль, незважаючи на швидку допомогу та турнікет, врятувати ногу вже не вдалося.

У процесі реабілітації та підготовки до протезування Анастасію підтримують її батьки, які тимчасово взяли на виховання її сина Ярему.

"Україна асоціюється у мого Яреми з війною. Малюк часто каже, що боїться вирости, поїхати в "Україну" і померти. Я не хочу аби він жив в постійному страху та здригався від звуку сирен. Я маю гарантувати його безпеку і майбутнє", - розповідає Анастасія.

І для цього "Фенікс" каже, що зробить все можливе – відновиться після поранення та повернеться на фронт.



Переглядів: 1455
Поширень: 0

Останні новини