Підтримка ментального здоров’я освітян є одним із пріоритетних напрямів у роботі: у Вінниці пройшов дводенний тренінг для педагогів

У рамках ініціативи Міжнародної організації з міграції (МОМ) відбувся дводенний тренінг з теми "Перша психологічна допомога та управління стресом" для педагогічного персоналу. Участь у навчанні прийняли вчителі з 25 закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Вінницька міська рада повідомляє, що під час тренінгу учасники отримали навички реагування на критичні ситуації, надання необхідної психологічної підтримки та створення сприятливого середовища для дітей у навчальних закладах. Крім того, вони вивчили психологічні інструменти для виявлення ознак стресових ситуацій та ефективного реагування на них.

Учасники вважають, що такі навчання сприятимуть забезпеченню комфортного середовища для учнів і педагогів та допоможуть знайти підтримку під час емоційно напружених моментів. Крім того, їм надано можливість провести навчання для своїх колег чи учнів за допомогою отриманих знань.

Це вже треті подібні тренінги для освітян у Вінниці. Учасники попередніх двох сесій, які відбулися у березні та жовтні минулого року, успішно провели каскадні тренінги для близько 650 педагогів в дошкільних та середніх навчальних закладах.

«Вкотре переконуємося, що підтримка ментального здоров’я учасників освітнього процесу є одним із пріоритетних напрямів у нашій роботі. Вже не вперше Команда психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції проводить дводенний тренінг із психології, який містить два компоненти: управління стресом та пошук ресурсів. Тож, підтримуючи один одного, разом рухаємось до Перемоги», – зазначила директор департаменту освіти Оксана Яценко.



Переглядів: 475
Поширень: 0

Останні новини