До Дня Соборності України у Вінниці відбулось урочисте покладання квітів: деталі

Сьогодні у нашій країні святкують День Соборності. У Вінниці на площі Шевченка відбулася урочиста церемонія покладання квітів. Керівники міста та області, військові, представники громадських організацій, активісти та містяни зібралися разом, щоб вшанувати пам'ять героїв минулого та висловити повагу  Захисникам та Захисницям України. Учасники церемонії поклали живі квіти до пам'ятника Небесній Сотні та загиблим у російсько-українській війні, схиляючись перед великим подвигом борців, які пожертвували своїм життям за вільну та соборну Україну, - повідомляє міська рада.

Під час відкриття події всі присутні вшанували пам'ять загиблих Захисників та Захисниць у хвилині мовчання.

Мер громади Сергій Моргунов наголосив, що День Соборності є символом визначного об’єднання, яке відбулося більше століття тому.

«День Соборності – це дуже важливий день встановлення й об’єднання держави і української нації, адже понад сто років тому, наша країна була роз’єднана двома імперіями, – говорить Сергій Моргунов. – Все життя нашу державу намагалися роз’єднати різні імперії та по сьогодні не полишають цих спроб. Ми, спостерігаємо це й в новітньому часі. Але згуртованість і об’єднаність народу сьогодні зберігає нашу незалежність. Я переконаний в тому, що тільки завдяки героїзму наших воїнів і всієї української нації, ми можемо вистояти й далі розвивати свою країну».

Сьогодні живі квіти лягли також до пам’ятних місць, меморіальних дощок та пам’ятників борцям за незалежність України різних часів.



Переглядів: 478
Поширень: 0

Останні новини