Мед: для кого він може бути небезпечним

Мед є дуже корисним продуктом, але при певних захворюваннях його слід уникати. Медичні фахівці перерахували ряд хвороб, включаючи цукровий діабет. Про це пише ua-novosti.info.

Багато любителів меду цінують його за користь і особливий смак, проте існують певні обмеження. За даними дієтологів, великі порції меду можуть викликати алергічні реакції, такі як висипання на шкірі та свербіж. Пацієнтам із цукровим діабетом, незалежно від його типу, слід утримуватися від споживання меду, оскільки це може негативно впливати на рівень глюкози в крові, роблячи його значно вищим. Також варто уникати меду та продуктів з його додаванням для пацієнтів із гострими шлунково-кишковими розладами.

Використання косметики на основі меду не рекомендується при куперозі, що представляє собою пошкоджені та розширені капіляри під шкірою. Мед може активізувати кровообіг і стати надмірним навантаженням для вже слабких судин.

Медики рекомендують споживати лише сертифікований мед, оскільки це гарантує відсутність шкідливих речовин природного походження. Якщо бджоли збирали нектар з отруйних рослин, таких як багно, олеандр, болиголов, то вживання такого меду може викликати отруєння, супроводжуючись запамороченням, нудотою, блювотою та втратою свідомості в деяких випадках.



Переглядів: 443
Поширень: 0

Останні новини