Фрукти, які не зашкодять діабетикам: п'ять безпечних варіантів

Лікарі вказали на п'ять фруктів, які є безпечними для споживання людьми із цукровим діабетом, оскільки вони мають низький глікемічний індекс. Про це пише storinka.com.ua.

Для людей із цукровим діабетом споживання великої кількості фруктів є потенційно небезпечним, але існують такі фрукти, які можна вживати безпечно.

    Персики мають глікемічний індекс приблизно 42, що недостатньо високо для підвищення рівня цукру та інсуліну. Крім того, вони багаті на корисні речовини, такі як калій, клітковина та різні вітаміни.

    Вишня має глікемічний індекс 20 і не впливає на рівень цукру. Вишня також багата антиоксидантами, вітаміном С та клітковиною, що сприяє зниженню метаболізму цукру.

    Слива має глікемічний індекс 40 і містить різноманіття вітамінів та мінералів.

    Апельсини з глікемічним індексом 40 перетравлюються повільно завдяки вмісту клітковини.

    Яблука, особливо несолодкі сорти, мають дуже низький глікемічний індекс і містять корисні мінерали та вітаміни.



Переглядів: 433
Поширень: 0

Останні новини