В українських газових сховищах знаходиться близько 10 млрд кубів газу

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що Україна вперше в історії проходить цей опалювальний сезон на газі власного видобутку. За його словами, наразі у газових сховищах України є близько 10 мільярдів кубометрів блакитного палива.

Про це Денис Шмигаль сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ми проходимо цей опалювальний сезон вперше в історії України на газі власного видобутку", — сказав Шмигаль.

За його словами, "Нафтогаз України" і державне підприємство "Укргазвидобування" збільшили обсяги видобутку на 11%, а також відкрили нові свердловини видобутку газу доволі великого об'єму.

"Зараз у наших сховищах є близько 10 мільярдів кубічних метрів газу. І ми дійсно проходимо цей опалювальний сезон на газі виключно українського видобутку", — сказав прем'єр.

Шмигаль також підкреслив, що Україна проходить цю зиму зі збалансованою енергосистемою. Він нагадав, що наша держава вже стала частиною європейської електроенергосистеми ENTSO-E.

"Ми збільшили можливості імпорту електроенергії до 1,7 ГВт", — сказав він і додав, що це доволі потужний об'єм, який допомагає державі збалансовувати енергосистему під час російських атак та за інших потреб.

"Загалом я переконаний, що ми дійсно завдяки роботі наших Збройних сил, ППО, наших героїчних енергетиків пройдемо цей опалювальний сезон стабільно, як і проходили всі роки. Безумовно, це складно, це важко, але ми об'єднані бажанням перемогти, бажанням вистояти. І я переконаний, що так і буде", — сказав Шмигаль.



Переглядів: 623
Поширень: 0

Останні новини