Яких продуктів слід уникати при закрепах?

У ситуаціях, пов'язаних із закрепом, слід утриматися від споживання деяких продуктів, оскільки це може погіршити проблему та призвести до небезпечних наслідків. Зокрема, рекомендується уникати білого рису, червоного м'яса та ковбаси. Про це пише useti.org.ua.

В короткостроковій перспективі закреп може викликати дискомфорт, біль та наявність крові в стільці. Його довгострокові наслідки, які є значно більш небезпечними, включають розвиток геморою, пов'язаного з варикозним розширенням вен в ректальній області, анальні тріщини та випадання (пролапс) прямої кишки.

Іспанська дієтологиня Сусана Леон назвала продукти, які слід уникати при закрепі, і її рекомендації були опубліковані у виданні La Vanguardia.

Серед продуктів, які вона визначила як небажані, є білий рис, багатий крохмалем і майже позбавлений клітковини. Замість нього рекомендується вибирати бурштиновий чи червоний нешліфований рис.

Також нерекомендованим при закрепі є чорний чай, оскільки його гіркий ефект може погіршити ситуацію, натомість рекомендується споживати послаблюючі напої.

Червоне м'ясо та ковбасні вироби також варто обмежити, оскільки їх тривалий перетравний процес додає навантаження на травну систему та ускладнює процес дефекації.

Додатково, при закрепі слід утриматися від споживання сиру, шоколаду, картоплі фрі та незрілих бананів.

Фахівчиня підкреслила, що розумно уникати їжі, що містить велику кількість крохмалю, жиру та білка.



Переглядів: 485
Поширень: 0

Останні новини