На Вінниччині здійснили арешт керівника окружної прокуратури: ДБР повідомили деталі

За інформацією Державного бюро розслідувань, на Вінниччині здійснено арешт керівника однієї з окружних прокуратур Вінницької обласної прокуратури та його спільника - заступника голови державної адміністрації цього ж району. Вони вимагали та отримали хабар від директора одного з держпідприємств за не створення перешкод при здійсненні господарської діяльності, повернення вилученого майна та закриття кримінального провадження.

Керівник прокуратури, користуючись своїм впливом на орган досудового розслідування та підпорядкованих прокурорів, вирішив скористатися наданими йому державою владними повноваженнями для особистої вигоди. Щоб приховати свою діяльність та уникнути викриття, він залучив до цього свого товариша, заступника голови райдержадміністрації, який вимагав від підприємця передачу 4 тисяч доларів США. Процес передачі мав відбутись у два етапи: спочатку 2 тисячі доларів США як аванс, а потім ще 2 тисячі доларів після формування підстав прокурором для закриття провадження та досягнення домовленості з місцевими слідчими суддями щодо скасування арештів на майно, вилучене у кримінальному провадженні.

Працівники ДБР здійснили арешт фігуранта та його спільника після того, як вони отримали останню частину хабаря у сумі 2 тисяч доларів США під час розподілу хабаря.

Проводяться невідкладні обшуки за місцями роботи та проживання затриманих, а також інші першочергові слідчі дії для здобуття всіх доказів вчиненого злочину.

Готується повідомлення про підозру затриманим за частиною 3 статті 368 КК України та клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.


Теги: Події

Переглядів: 436
Поширень: 0

Останні новини