Галина Обливач повідомила про підсумки та досягнення Деснянського округу за 2023 рік

У 2023 році в Деснянському старостинському окрузі дотримувались основних цілей та пріорітетів, таких як безпека, оборона, стійкість та турбота. Протягом року активно проводилися ремонтні роботи в укриттях та об'єктах критичної інфраструктури, висаджувалися зелені насадження, відкривалися нові освітні заклади, а також надавалася підтримка Збройним Силам України. Цю інформацію було представлено старостою округу Галиною Обливач під час засідання виконкому міськради учора, 8 лютого.

Допомога військовим: долучались і жителі, і бізнес

Як зазначає очільниця Деснянського старостинського округу, торік до допомоги Збройним Силам долучались як мешканці, так і місцевий бізнес. Зокрема, підприємці населеного пункту передали на потреби ЗСУ понад 350 тис. грн. Жителі селища зібрали та передали військовослужбовцям Збройних Сил 189 тис. грн, а також 17 тонн харчів та 16 комплектів військової форми.

«Наші жителі займались також виготовленням окопних свічок. 26 жителям селища, які зараз на фронті, передали продукти, воду та засоби гігієни», – зазначає староста.

За її словами, крім грошової допомоги, місцеві підприємці допомагали військовим з ремонтом автомобілів та обладнання.

Завершили капремонт в укритті

Як зазначає Галина Обливач, протягом усього року в окрузі також дбали про безпеку людей.

Зокрема, завершили капітальний ремонт укриття у КЗ «Деснянський заклад дошкільної освіти Вінницької міської ради».

«Це досить велике сховище, де одночасно можуть перебувати під час повітряної тривоги 1 157 людей. Укриття має два входи – виходи, один з яких обладнали системою автоматичного відкриття замків», – зазначає староста.

Укриття має природну та примусову вентиляцію, водопровід та каналізацію, резервуари з технічною та питною водою, пожежний щит, туалети для дітей, дорослих та для людей з інвалідністю.

Щоб дітям було комфортніше та затишніше перебувати в укритті під час повітряної тривоги, стіни сховища оздобили яскравими малюнками казкових героїв.

Більше послуг

За словами Галини Обливач, в окрузі розширився спектр адміністративних послуг, які люди можуть отримати безпосередньо на місці. До центру обслуговування громадян приєднались працівники Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, які за минулий рік надали 263 послуги, та спеціалісти ТОВ «Центр муніципальних систем управління», які надали 124 послуги.

Загалом, спеціалісти ЦНАП «Прозорий офіс», які працюють на віддалених робочих місцях, торік надали 686 послуг соціального та адміністративного спрямування. Адміністратор у ЦНАП – 10 988 послуг.

Офіс старости надав 1 526 послуг. Безпосередньо староста провела особистий прийом 950 людей.

Торік на території старостинського округу запрацював «Офіс взаємодії».

«Це новий хаб по обміну думок, громадських напрацювань, з метою формування якісних інститутів громадського суспільства. Реалізується цей проєкт за підтримки німецької урядової компанії Deutsche GeseIIschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) та КП «Інститут розвитку міст». Концепція розвитку – це виконання плану дій і запровадження у Вінницькій міській територіальній громаді ініціативи "Партнерство «Відкритий уряд»" (OGP) на 2021–2023 роки», – зазначає Галина Обливач.

Запрацював VinSmart Центр

У 2023 році в Десні розпочав роботу КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» VinSmart Центр. Жителі селища, дітвора та їхні батьки очікували на його відкриття з нетерпінням.

«Попередньо вивчення пропозицій з укомплектування груп за напрямком "Дошколярик", творча майстерня, гурток англійської мови займалися працівники старостату ще задовго до їх відкриття, а тому формування двох перших груп та їх робота розпочались з перших днів прийому заявок працівниками VinSmart Центру», – каже староста.

Енергоефективність, освітлення та нові зелені насадження

За її словами, хоча минулого року основну увагу приділяли оборонній роботі, соціальному захисту та гуманітарній безпеці, водночас в окрузі не забували й про підтримку порядку та чистоти, а також приділяли увагу роботі об'єктів критичної інфраструктури. Зокрема, відремонтували каналізаційно-насосну станцію, яка обслуговує всі багатоквартирні будинки селища.

«Також в окрузі проводили роботи з благоустрою зупинок, вулиць, зелених зон. 13 вересня в селищі Десна долучились до Всесвітнього дня прибирання, наводячи лад на території громади», – розповідає Галина Обливач.

У 2023 році закінчили та ввели в експлуатацію мережу зовнішнього освітлення вулиці Лесі Українки протяжністю 2,3 км. В межах проєкту встановили 110 світлодіодних світильників. Ці світильники дозволяють значно заощаджувати споживання електроенергії. Також в межах проєкту підрядник висадив 60 лип та 20 каштанів.

Крім того, навпроти будинків на вул. Лесі Українки, 2 та 4 висадили сім туй, п’ять форзицій та дві сотні кущів спіреї.

Турбота про тих, хто її потребує

«Ми протягом року турбувались про кожного. Головну увагу приділяли підтримці наших Захисників із числа жителів селища та їх родин. Але також надавали гуманітарну допомогу соціально незахищеним мешканцям в межах ініціативи "Вінничани важливі". В окрузі також реалізовувались суспільні ініціативи, такі як "Безкоштовний мобільний офтальмологічний кабінет", завдяки чому мешканці громади змогли безкоштовно перевірити свій зір», – розповідає староста.

Також, за її словами, до Дня селища провели благодійний захід, а зібрані кошти передали в громадську касу населеного пункту для допомоги ЗСУ. Крім того, Деснянський старостинський округ взяв участь у благодійному ярмарку, який відбувся в Малих Крушлинцях. Виручені кошти також направили на підтримку Збройних Сил.

Довідка.

Станом на 1 січня 2024 року у Деснянському старостинському окрузі проживає 1 609 людей. З них:

доросле населення – 621; діти до 14 років – 231; молодь – 368; пенсіонери – 389.

Площа Десни – 64,2140 га. Кількість будинковолодінь збільшилась і складає 511.

В селищі працює КЗ «Деснянський заклад дошкільної освіти Вінницької міської ради», вихованцями якого є 60 дітей. Діє бібліотека, послугами якої користується 803 людини. Також працює амбулаторія загальної практики сімейної медицини, з лікарями якої уклали 1 100 декларацій.


Теги: звітність

Переглядів: 318
Поширень: 0

Останні новини