З початку року 724 особи з інвалідністю знайшли роботу за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості

Протягом 10 місяців 2018 року у службі зайнятості Вінницької області послуги отримували 2183 безробітних особи з інвалідністю, з яких 724 знайшли підходящу роботу.

«Ми маємо що запропонувати громадянам, які є неконкурентоспроможними на ринку праці. І це не лише допомога в пошуках підходящої роботи з урахуванням індивідуальних рекомендацій МСЕК, а й можливість здобути нову професію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, започаткувати власну справу, брати участь в громадських роботах. Взагалі наша робота з такими людьми носить комплексний, системний та адресний характер», - зазначає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

За її словами, протягом січня-жовтня 2018 року 213 осіб з інвалідністю пройшли професійне навчання, перепідготовку або підвищили кваліфікацію. Найбільш цікавими професіями для людей з обмеженими можливостями були перукар, кравець, оператор та машиніст (кочегар) котельні.

З початку року 8 осіб започаткували власну справу шляхом отримання допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Фахівці служби зайнятості області допомагають зорієнтуватися щодо сфери діяльності, визначитись з ідеєю ведення бізнесу та розробити бізнес план. Зокрема, безробітні організували бізнес за такими напрямами: вирощування сільськогосподарських культур та ягід; ремонт взуття та шкіряних виробів, лісопильне та столярне виробництво тощо.

Особлива увага службою зайнятості у напрямі працевлаштування осіб з інвалідністю приділялась взаємодії з роботодавцями, зокрема проводилась активна роз’яснювальна робота щодо регулювання праці осіб з інвалідністю, можливості створення або пристосування робочих місць для них, організація надомної праці. Вагомим стимулом для роботодавців приймати на роботу осіб з обмеженими можливостями є компенсація єдиного соціального внеску при працевлаштуванні таких осіб. З початку року на нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю ЄСВ працевлаштовані 12 осіб з інвалідністю.

З початку 2018 року роботодавці заявили до обласної служби зайнятості 512 вакансій, на які можуть бути працевлаштовані особи з інвалідністю. Найбільш популярними варіантами працевлаштування для таких осіб є вакансії продавців, в’язальників схемних джгутів, менеджерів із збуту, сторожів та підсобних робітників.

Довідково: Станом на початок листопада за сприянням Вінницької обласної служби зайнятості продовжують шукати роботу 717 осіб з інвалідністю.



Переглядів: 2803
Поширень: 0

Останні новини