Голова КРАІЛ прокоментував перспективи використання криптовалюти в українській гральній сфері

Оскільки в Україні здійснюються кроки до легалізації криптовалют, актуальне питання, яке застосування вони знайдуть в гральній сфері. Але про реальне використання цього різновиду цифрових валют говорити зарано, адже поки йдеться лише про підготовку законодавчої бази.

КРАІЛ не планує чинити перешкод у випадку легалізації криптовалют

Іван Рудий, очільник Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, цілковито позитивно налаштований відносно перспектив використання віртуальних валют у сфері бетінга й інших розваг. Однак у тому випадку, якщо кожен гральний заклад братиме на себе відповідальність, усвідомлюючи всі потенційні ризики.

Сьогодні легальні букмекери, наприклад, Фавбет https://terrikon.com/online/betting/bookmakers/favbet пропонують розрахунки лише в офіційній українській валюті: через брак законодавчої бази використання біткоїнів або інших віртуальних грошей неможливо. Значно обмежені й способи поповнення рахунку або виведення коштів — останнє можна здійснювати тільки на банківські картки.

При цьому зазначимо, що для клієнтів деяких букмекерських компаній використання цифрових валют було б особливо зручним: наприклад, для користувачів GGBet  https://terrikon.com/online/betting/bookmakers/ggbet — компанії, що робить головний акцент на кіберспорті.

Коли в українських БК можна буде легально розрахуватися криптовалютою?

Українська влада все більш рішуче здійснює заходи з легалізації віртуальних валют. До цього підштовхують реалії. Адже лише за приблизними підрахунками, щоденний обіг криптовалют в країні сягає близько 1 мільярда в гривневому еквіваленті. Але перед тим як легалізувати цей різновид цифрових грошей, належить підготувати ефективну законодавчу базу, здатну забезпечити комфортне використання біткоїнів та аналогів.

Що стосується гральної сфери, фактично вона готова до залучення криптовалют. Але букмекерські компанії очікують на законодавче регулювання сфери. До того ж як такий поки відсутній функціонал, що дозволив би оперативно та якісно здійснювати конвертацію криптовалют. Що ще стоїть на заваді залучення такого виду взаємних розрахунків — це брак контролю. Втім, криптовалюти в цілому світі й цінують за децентралізований характер. Але законотворцям належить знайти вихід з ситуації, оскільки чим далі, тим складніше ігнорувати факт активного застосування цифрових валют у різних сферах.


Переглядів: 496
Поширень: 0

Останні новини