Вартість «подорожі» коштувала 5500 доларів: на Вінниччині спіймали чоловіка, який переправляв ухилянтів через держкордон

Вінницька поліція пише, що 31-річний підозрюваний вигадав та відпрацював схему, за допомогою якої військовозобов’язані чоловіки незаконно перетинали річку Дністер та потрапляли на територію сусідньої держави. Вартість «подорожі» для ухилянтів коштувала 5500 доларів США.

До правоохоронних органів надійшла оперативна інформація про те, що група осіб за винагороду допомагають чоловікам призовного віку у перетині кордону поза межами пунктів пропуску.

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили одного з учасників злочинної групи. Слідчі обласного главку довели причетність 31-річного підозрюваного, який разом із спільниками розповсюджував інформацію про те, що може допомогти військовозобов’язаним чоловікам перетнути державний кордон України. Попередньо вони обговорювали спосіб виїзду, місце та ціну «послуги». Фігурант проводив інструктаж щодо правил поведінки при перетині кордону та човнами переправляв їх до сусідньої країни.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Силову підтримку здійснювали спецпризначенці КОРДу.

15 лютого фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) України.

Суд обрав 31-річному зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють коло осіб, які могли скористатися послугами зловмисників.



Переглядів: 434
Поширень: 0

Останні новини