Олександр Тарнавський про ситуацію в Авдіївці

Станом на 15:00 16 лютого 2024 року, ситуація в Авдіївці є надзвичайно напруженою. Бої ведуться з великою інтенсивністю, як вдень, так і вночі. Противник здійснює масовані атаки із декількох напрямків одночасно. Наші війська використовують усі доступні засоби для стримування агресора. Проводиться планове підсилення військових підрозділів.

Про це повідомляє Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Для розширення логістичних маршрутів, в районі Авдіївки проводяться рейдово-ударні дії. Логістична система працює. Згідно з дорученням Головнокомандувача Збройних Сил України, захисникам і захисницям Авдіївки надходять додаткові поставки боєприпасів та інших засобів ураження в значних обсягах. Забезпечене стійке управління військами.

"Станом на 13:00 в Авдіївці заблокованих українських підрозділів немає. У скрутній ситуації на полі бою, коли від укріплення залишаються лише руїни і купа розбитої цегли, пріоритетом для нас є збереження життя воїнів. Так, українські підрозділи з незначними втратами вийшли з позиції на південній околиці Авдіївки. На інших загрозливих напрямках, у разі потреби, також здійснюється маневр військами з переходом на нові підготовлені позиції, щоб мати змогу й надалі нищити російських окупантів і утримувати місто", - зазначено у повідомленні.

Внаслідок активних бойових дій наших військових, противник зазнав значних втрат у живій силі. За добу, 15 лютого, загальні втрати російських військових в оперативній зоні ОСУВ "Таврія" становлять 711 осіб, що є найвищим показником у цьому році. Більшість з цих втрат припадає на Авдіївський напрямок завдяки ефективній бойовій роботі наших військ. Лише за одну добу було нейтралізовано до півтисячі російських військових на цьому напрямку.

"Намагаючись отримати перевагу на полі бою, ворог застосував підступну тактику в районі Авдіївського коксохімічного заводу: в результаті обстрілів підпалив цистерну із залишками нафталіну та зчинив пожежу на складі зберігання бітумної смоли. Під прикриттям густого диму намагається штурмувати позиції українських захисників. Авдіївська оборонна операція триває. Тримаймо стрій! Переможемо!", -  пише Олександр Тарнавський.


Теги: війна

Переглядів: 378
Поширень: 0

Останні новини