Вперше в Україні для діагностики туберкульозу почали використовувати штучний інтелект

У Львівській, Івано-Франківській і Сумській областях вперше в Україні почали використовувати штучний інтелект для діагностики туберкульозу, повідомляють у Центрі громадського здоровʼя МОЗ України.

Штучний інтелект відображає зони потенційної патології у вигляді теплової карти легенів після проведення автоматичного аналізу, читаючи рентген-знімки. «Це дозволяє виявити ураження з імовірністю від одного до 100 відсотків», – кажуть у ЦГЗ.

У лікарнях встановили спеціальне обладнання, а медичні працівники навчились діагностувати туберкульоз за допомогою ШІ. «Ми залучаємо інвестиції для застосування передових технологій, щоб бути на крок ближче до подолання туберкульозу, а також допомогти регіонам у впровадженні штучного інтелекту», – коментує завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу Яна Терлеєва.

Штучний інтелект для обробки діагностичних даних використовують у понад 40 країнах світу. Туберкульоз є другою за поширенням причиною смерті у світі за даними Всесвітньої організації охорони здоровʼя.



Переглядів: 404
Поширень: 0

Останні новини